Niestety to prawda. Oglądałem dzisiaj kaplicę, cała góra jakby złożyła się jak domino... Trzeba to na nowo poustawiać i niektóre belki wymienić, choć większość chyba jest w całości.
W Przesiece wiało pewnie podobnie. Ale to i tak mniej km/h niż myślałem.
Konstrukcja dachu jest już w dużej części odbudowana, ale słyszałem, że część belek musiała być niestety wymieniona na nowe.
W sprawie dachu tym razem dobre wieści. Właśnie zapełnia się dachówką! Dowiedziałem się, że materiały budowlane są, więc przed zimą dach zostanie położony, a jeszcze planowane jest dokończenie wieży. Brawa dla miejscowych budowniczych!
WIEŻA NA KAPLICY ma już kopułę !!!!!!
Stało się to dzisiaj o godz. 9 rano. Sprawnie i fachowo. Brawa dla budowniczych.
Na zdjęciach przy kopule pan M. Czerski i pan G. Hajduk. (mam nadzieje, że nie przekręciłam nazwisk w chwili emocji)
Jeszcze raz wielkie dzięki !!!
Witam !
To prawda - w wigilię ma się odbyć pasterka, a w Boże Norodzenie msza święta. Dowiedziałam się o tym od mieszkańców Przesieki gdy oglądaliśmy montaż kopuły
8 grudnia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum