Czarny szlak w okolicach Szrenicy jest chyba obecnie najkrótszym szlakiem po polskiej stronie Karkonoszy. Czy ktos znalazł krótszy?
Moderatorzy: Borowice.pl, Gawe, Cieslak, wkarkonosze
KornelO pisze:Ze Szrenicy czarnym do zielonego przy stacji wyciągu. O ile mi wiadomo ten odcinek nie został zlikwidowany, a przynajmniej na mapach nadal widnieje (sprawdziłem przed chwilą na tegorocznej mapie).
To bardzo interesujące, bo mam tę samą mapę i na mojej czarny prowadzi ze Szrenicy również na północ do stacji wyciągu. Nawet jest tam podany czas przejscia.FourtyFour pisze:Na mojej mapie (Polskie i Czeskie Karkonosze - Plan/Galileos - Wyd.XV-2011/2012) Czarny szlak ze szczytu Szrenicy schodzi wyłącznie drogą jezdną na południe i zachód, do szlaku czerwonego.
@Hanka - a ten od rozdroża pod Jaworem wzdłuż Wrzosówki jest dłuższy, co? A przez Dziurawy Kamień na Chojnik?
KornelO pisze:
W/g mnie w praktyce zmieniło się tylko tyle, że z zielonego nie wolno dojsć na Końskie Łby. Wysiadając z wyciągu nie trzeba dochodzić do szlaku zielonego, bo już się na nim jest.
Przepraszam, ale to nadal do mnie nie trafia. Z tego co pamiętam, to wychodząc ze stacji wchodzisz na szlak zielony i początek czarnego, a nie na początek czarnego nad zielonym.FourtyFour pisze::D KornelO - to zacytuję jeszcze raz:[...]
Niestety nie zwróciłem uwagi. Raz byłem już w nocy, a raz tylko przeleciałem, bo się spieszyłem na Halę.Hanus pisze:czy jednak nie ma w terenie oznaczonego dojscia do punktu widokowego?
Informujemy, że od 14.10.2011 r. zostanie zamknięty odcinek szlaku czerwonego od schroniska 'Nad Łomniczką' do ląskiego Domu. Przyczyną zamknięcia szlaku są prace remontowe jego nawierzchni. W związku z tym istnieje ryzyko spadania kamieni na turystów.
Prosimy bardzo o przestrzeganie niniejszego zakazu. Zagrożenie smiercią lub ciężkimi obrażeniami ciała jest w tym przypadku szczególnie wysokie.
Za przezornosć i stosowanie się do zakazu dziękujemy.
Wróć do „Relacje i planowane wyprawy w góry”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości